HET BLOED KRUIPT WAAR HET…….(MIJN BNI VERSLAVING)

‘Huh? Zit jij weer bij BNI?’ Dit is de vraag die ik van oud-leden uit Doetinchem kreeg toen ik mij als lid had aangemeld bij BNI Arnhem Musis. Van januari 2014 tot en met eind 2017 was ik lid van de BNI Doetinchem, waarvan eind 2014 tot begin 2017 als voorzitter (vooruit, Chapter Director); in mijn enthousiasme noemde ik dit regelmatig ‘de leukste club van Nederland’! Ik heb veel leuke ondernemers ontmoet, er zijn vriendschappen ontstaan en heb er al met al een inspirerende tijd gehad.  

Na mijn vertrek heb ik een tijdje geworsteld met het idee om een eigen netwerkclub op poten te zetten, maar (gelukkig) heeft deze vliegtuig nooit de startbaan verlaten. Ik schrijf ‘Gelukkig’ omdat je een Netwerk-kar met een drive en conversie als BNI nooit alleen kan trekken. Je moet het echt met elkaar doen. 

En zit je in deze ‘Netwerk-kar’ dan is ook wel handig dat af en toe externe BNI professionals meekijken om de club weer scherp te houden. Het grappige is dat dit kwartje echt is gaan vallen tijdens mijn BNI-loze maanden en gedurende mijn eerste weken bij BNI Arnhem. Want BNI is geen doel, maar een middel om je ondernemersdoelstelling te bereiken. 

Vanaf volgende week mag ik de club in Arnhem voorzitten (moet na al die jaren nog steeds wennen aan de term ‘Chapter Director’ ;-)). Ik heb hier superveel zin in en hoop de ervaring in Doetinchem succesvol mag verzilveren voor de club in Arnhem. En met de bestuursleden Joris en Pieter gaan we, samen met alle leden van Arnhem, er iedere week weer een sprankelende en energieke ‘uitzending’ van maken! 

JAC; WAT IS BNI?

Sorry, wellicht had ik hiermee moeten beginnen! Dit is een club van ondernemers die, in het geval van Arnhem, iedere woensdagochtend met elkaar gaan ontbijten. De belofte van deze club ‘Geven Loont’ slaat de spijker op zijn kop. Je bent elkaars ambassadeur/verkoopteam. Daarom kan ik met recht zeggen dat mijn bedrijf Advertising Heroes ongeveer 25 verkopers in dienst heeft.

WAT KOST HET?

Wat levert het op is de beste vraag. En misschien nog belangrijker; is het wel iets voor jou als ondernemer? Ga daarom eens een keertje mee als gast om, naast het ontbijt, ook de sfeer te proeven! Dus wil je 25-35 ondernemers ontmoeten, stuur me dan vandaag nog een berichtje. En je hoeft absoluut niet lid te worden; want gasten brengen altijd positieve energie met zich mee (en daar zijn we dol op). 

Dus misschien tot BNI 😉

(foto: tijdens het 5-jarig jubileum van BNI Doetinchem)

Vanaf mei 2018 is google 5 euro per maand
Vanaf mei 2018 is google 5 euro per maand

ZOEKEN MET GOOGLE = 5 EURO PER MAAND!

Wat zou je ervan zeggen als dit morgen voorpagina nieuws zou zijn? Dat je moet gaan betalen voor Google. Dat is toch fantastisch voor jouw privacy!

Of dat een Facebook abonnement ongeveer €5,- per maand kost? Want in 2017 verdiende Facebook 5 dollar per maand per gebruiker (wereldwijd gemiddelde). En we doen niet flauw; dit Facebook abonnement is dan inclusief Instagram en Whatsapp.  Read more

oeps; zondag met Lubach heeft ook een Facebookpixel
oeps; zondag met Lubach heeft ook een Facebookpixel

BYE, BYE FACEBOOK; HET DOMSTE FEESTJE OOIT

Afgelopen zondag heeft Arjen Lubach (Zondag met Lubach) opgeroepen om je Facebook-account op te zeggen. Hiervoor heeft het Lubach-team zelfs een Facebook feestje (lees evenement) gemaakt; woensdag 11 april om 20:00 uur is het D-Day! Want dan hebben de initiatiefnemers en meedansers geen Facebook-account meer. Nou ja, het profiel wordt direct gedeactiveerd en men heeft dan 14 dagen bedenktijd om zijn of haar profiel dan te re-activeren.

Maar waarom zou je afscheid nemen van Facebook? In de uitzending van Lubach wordt natuurlijk de data-lek genoemd naar Cambridge Analytica; data van 89.000 Nederlanders hebben zij verkregen door de app ‘thisisyourdigitallife’. En Facebook (en derden partijen) weten jouw surfgedrag en interesses van jou en je vrienden. Ja, die Facebook-pixel is verderfelijk….oooh wacht…..

oeps; zondag met Lubach heeft ook een Facebookpixel

oeps; zondag met Lubach heeft ook een Facebookpixel

Read more

NIEUW: ALL YOU CAN LEARN FROM JACARRINO

Oline & live trainingen gecombineerd!
ALL YOU CAN LEARN FROM JACARRINO
Facebook (Basis + Gevorderden) – LinkedIn – Mailchimp – WordPress – Surveymonkey | Instagram | Pinterest | Dropbox |

Wil je als ondernemer, communicatie-medewerker, marketingmanager of geïnteresseerde meer weten over de bovengenoemde onderwerpen, lees dan vooral verder!

Met het ‘All You can Learn from Jacarrino’-abonnement heb je voor één bedrag toegang tot alle 8 Gold trainingen a €149,-+ Gold-workshop a €599,-, inclusief:
– alle 8 online video-trainingen (inclusief quiz na iedere trainingsvideo om te stof goed te onthouden).
– mogelijkheid tot deelname aan 8 live-trainingen in Doetinchem (kantoor Advertising Heroes) & webinars, inclusief een Facebook workshop van 3 dagdelen!
– vragen stellen in onze community
– certificaat na iedere training

Read more

AI, WAT DOET FACEBOOK NU?

Dat is de vraag die ik (Jacarrino) van diverse klanten kreeg omtrent het bericht van de oprichter en CEO van Facebook Mark Zuckerberg. In 2018 wilt hij namelijk een sterke nadruk op berichten van vrienden en familie en minder aandacht geven aan de publieke berichten, zoals (nep)nieuws en reclame van bedrijven. Wat betekent dit nu voor je Facebook-marketing?

Eigenlijk is dit alleen maar positief nieuws. Het platform Facebook wordt waardevoller voor je fans. Want de basis van Facebook is toch de sociale interactie tussen vrienden, kennissen, familie, collega’s etc. De algoritme die bepaalt wat jij te zien krijgt op je tijdlijn wordt door Facebook weer onder handen genomen; meer nieuws van je vrienden en minder nieuws van de ‘zakelijke pagina’s’.

Maar wat kan het bovenstaande nieuws nu concreet voor jou betekenen als bedrijf?

1. MEER ADVERTEREN
Omdat Facebook haar algoritme aanpast, zullen de ‘organische’ berichten (Lees: de niet geadverteerde berichten) veel minder bereik hebben dan eerst. Kwam een gemiddelde post nu 7-15% op de gemiddelde tijdlijn terecht, nu zal het bijna niet meer de moeite waard zijn om een gemiddeld bericht te maken zonder te adverteren.

Dus wil je nog steeds communiceren met je fans, dan doe je er verstandig aan om je te verdiepen in Facebook-marketing!

2. KOSTEN PER CONTACT WORDT HOGER
In 2017 waren de kosten om 1000 personen te bereiken (gemiddeld):
€80,— voor kranten/weekbladen
€60,- voor magazines
€22,- voor lokale TV
€18,- voor lokale radio
€3,20 voor Google
€0,95 voor Facebook

Ik voorzie dat de advertentie-inkomsten van Facebook alleen nog maar zal toenemen. Want als het organische bereik drastisch daalt, neemt de vraag naar adverteren alleen maar toe. En mijn voorspelling is dat Facebook, ook gezien de afstand van de andere advertenie-kanalen, de adverteerkosten ook opschroeft. Maar je hebt dan wel een kwalitatiever bereik!

3. KWALITATIEVER BEREIK
Eind vorige jaar heeft Facebook aangegeven om berichten met een ‘engagemenet-bait’ flink te reduceren in het bereikt. Voorbeelden van ‘engagemenet-bait’:
– Tag je vrienden die dit ook moeten zien
– Duimpje omhoog als je deze post kan waarderen
Reden is dat Facebook je tijdlijn meer betekenis wil geven en authentieker en persoonlijker wil maken.

Dit klinkt als een ongelofelijke open deur, maar als je echt wilt scoren met Facebook dan is het raadzaam om een Facebook marketing training te volgen. Want je moet weten hoe jij het beste kunt adverteren maar ook hoe je de meest aantrekkelijke post schrijft!

FACEBOOK GOLD-TRAINING
In Arnhem geef ik geregeld de Facebook-Goldtraining (inclusief video-trainingen). Meer weten, klik dan hier!