11 januari 2020 
in Podcast
8 min. leestijd

40. Ondernemerstips in 2020 | Roger Lenssen (Smart Group)

Hi held,

We hebben iets gaafs voor je!
Vrienden van de 'Jacarrino's Advertising Heroes Podcast' kunnen vanaf nu de podcast steunen op een unieke manier.
Via 'Petje Af' kun je met een klein bedrag de podcast steunen en bijdragen aan de continuering van de show.

Daarbij krijg je meteen toegang tot gave en exclusieve content. En meer ;-)

Je kunt ons op 3 verschillende manieren steunen. 

Ben je benieuwd? Neem dan een kijkje op https://petje.af/jacarrinosadvertisingheroes

Lekker Luisteren

Lekker Kijken

Het nieuw jaar luiden we in met de ondernemerstips van Roger Lenssen (Smart Group). In 1997/1998 hebben Roger en ik elkaar ontmoet. Iets met assessments en toekomstplanning. Nu 22 jaar later blikken we achteruit en vooruit met… 100 knikkers in hun achterzak…

Knikkers?

Ja, knikkers! Tijdens het assessment-traject in 1997 (zou ook 1998 geweest kunnen zijn) van de Smart Group kreeg ik een prachtig boekje genaamd ‘SmartKnikkers’.

Een knikker is een korte, pakkende uitspraak die prikkelt en je aan het denken zet. De afgelopen 22 jaar heb ik dit boekje vaak weer uit mijn boekenkast gehaald en doorgebladerd. In mijn wekelijkse Podcast/livestream begin november 2019 heb ik mijn enthousiasme voor dit boekje gedeeld met mijn gast.

Tijdens deze uitzending kwam het spontane idee (dankzij mijn gast) om Roger ook uit te nodigen. En ja hoor, een paar LinkedIn-berichtjes later met de Smart Group en Roger was de afspraak een feit. Wat bleek; Roger had die 22 jaar niet stilgezeten en nog een aantal boeken gepubliceerd, waaronder een flinke update van de SmartKnikker! Nu met liefst 100 knikkers!

Uit deze 100 kleurrijke knikkers heb ik 10 stuks geselecteerd. Voor diegene die het boek hebben of willen aanschaffen; hierbij mijn selectie:

Knikker 1. Vernieuwingen kunnen je inhalen

Knikker 4. Om de mensen te ontmoeten, moet je toestaan dat hij jou ontmoet (social selling)

Knikker 9. Lego. Leg uw ego neer en ga verder met bouwen

Knikker 19. De tijd dat je alles alleen kon is lang voorbij

Knikker 20. Als je niets te brengen hebt, waarom zou de ander je dan iets geven?

Knikker 27. Een dag zonder idee of iets geleerd te hebben, is een verloren dag.

Knikker 32. Ondernemen is onafhankelijk zijn in afhankelijkheid

Knikker 34. Wat de moeite waard is, is ook echt heel wat moeite waard

Knikker 36. De lange adem wint het van het kort gehijg

Knikker 95. Het denken vindt plaats in de dialoog

Tijdens deze uitzending bespreek ik mijn knikker-selectie met Roger. Wat een prachtige inzichten heeft deze man! Mijn persoonlijke les is dat je alle verjongingskuurtjes en zalfjes niet op kunnen tegen een goede dagelijkse portie ‘Zelfontwikkeling’. Het levend bewijs hiervan is Roger Lenssen zelf.

Ben je enthousiast over dit gesprek, abonneer je dan op mijn Youtube kanaal en/of volg mij via je Podcast kanaal (zoals Spotify).

Wil je op de hoogte blijven van alle interessante podcast gasten?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van alle gasten in onze podcast en de leukste nieuwtjes.
Abonneer je op onze video’s


 

Over de schrijver
Iedere dag mag ik met veel plezier werken aan mijn bedrijven Advertising Heroes en AHcademy

Waarom zou je jouw social media door ons laten verzorgen?

Welke social media kanalen passen het best bij jouw bedrijf
en doelstellingen? Wij komen met een heldhaftig strijdplan.