02 juli 2022 
8 min. leestijd

136. Profit First BoekBespreking - met Femke Hogema

Lekker Luisteren

Spotify

Apple Podcast

Lekker Kijken


Er zijn twee manieren om toegang te krijgen tot deze video.

1. Word donateur van de Advertising Heroes Podcast vanaf €3,- per maand en krijg direct en exclusief toegang tot deze video!

Klik hier om ook donateur te worden!

2. Word lid van de AHcademy Online Marketing Community voor €25,- per maand en krijg direct en exclusief toegang tot deze video, online video-trainingen en de marketing community.

Klik hier voor meer informatie over onze Online Marketing Community

Waar gaat deze podcast over?

Het meest vervelende van het ondernemen? Mijn boekhouding. Ik heb wel fantastische software die ik gebruik voor mijn facturen, begrotingen en mijn kwartaal omzet belasting (hieperdepiep voor Acumulus; echte aanrader), maar ik manage mijn financiën als zelfstandige niet echt.

Alles komt binnen op mijn Advertising Heroes zakelijke rekeningen en vanuit deze rekening betaal ik dan ook mijn kosten. Dit heeft ook te maken met mijn zoektocht om alles te versimpelen in mijn bedrijf.

Het nadeel? Tja, hierdoor blijft mijn 'winst' een papieren belofte (want die is allang vervlogen in het afgelopen jaar). Dus ik ben een sukkel als het om dit soort dingen gaat.

Nu heb ik het boek gelezen van Mike Michalowicz 'Profit First'.

Auteur en Winstadviseur Femke Hogema heeft dit boek naar Nederland gehaald en raad deze methode iedere ondernemer (volgens mij vooral ZZP-ers tot klein MKB-ers) aan om deze methode te gebruiken. Maar het houdt nogal wat in!

Volgens de instructies moet ik minimaal 5 bankrekeningen openen. Eigenlijk is mijn huidige ABN Amro hier helemaal niet geschikt voor, dus zal ik moeten uitwijken naar KNAB of Bunq. Wat een gedoe voor iemand die vroeger superhelden zat te tekenen tijdens wiskundeles.

Ik zag op de website van Profit First dat ik voor een kleine 200 euro ook een online training kan kopen. Maar heb ik deze nodig of heb ik aan het boek genoeg? Allemaal vragen van iemand die liever een zenuwkanaalbehandeling ondergaat dan moet denken aan zijn boekhouding.

Daarom ben ik zo blij dat Femke mijn gast is in deze Podcast. Zij kan al mijn vragen beantwoorden omtrent deze toch succesvolle methode.

---


Shownotes:

Gratis videotraining Femke Hogema: https://www.winstgevendeplannen.nl/gratis-videotraining/

ProfitFirst boek kopen: https://bit.ly/profitfirstah

Word lid van de AHcademy Online Marketing Community en ontvang deze trainingen gratis:

https://ahcademy.nl/Wil je op de hoogte blijven van alle interessante podcast gasten?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van alle gasten in onze podcast en de leukste nieuwtjes.Ook je eigen podcast? 


Wil je de doelgroep van je business niet alleen op een specifieke maar ook op een hippe manier aanspreken? Begin dan je eigen Podcast! Wij nemen alles voor jou uit handen zodat je geen zorgen hoeft te maken over het technische aspect en volledig kunt focussen op de content! 

Klik hier voor meer informatie over onze Podcast-diensten

Abonneer je op onze video’s


Over de schrijver
Iedere dag mag ik met veel plezier werken aan mijn bedrijven Advertising Heroes en AHcademy

Waarom zou je jouw social media door ons laten verzorgen?

Welke social media kanalen passen het best bij jouw bedrijf
en doelstellingen? Wij komen met een heldhaftig strijdplan.